Agenția de dezvoltare teritorială Neom a publicat imagini ale unui nou complex numit Siranna, care va găzdui un hotel de lux.
Ideea este de a integra zgârie-nori futurist în peisajul montan, astfel încât să arate cât mai organic posibil.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Zahi Hawass, un renumit arheolog și fost ministru egiptean al Antichităților, a declarat că el și colegii săi vor deschide pe 5 decembrie ușile misterioase descoperite în interiorul Marii Piramide din Giza (piramida Cheops).
Anterior, experții au făcut o mică gaură în prima ușă sudică și au condus o cameră atașată sondei prin ea. Așa au găsit a doua ușă. Se presupune că ar putea exista un altul în urmă.
Publicitate
Materia întunecată Moderna este unul dintre cele mai interesante mistere ale fizicii moderne. Este o glumă: avem aproape 100 de ani de teorii bine confirmate despre funcționarea lumii și totuși nu putem explica cu siguranță din ce este format cel mai mult universul. Aproximativ două treimi din masa universului este energie întunecată (vom vorbi despre asta altă dată), iar aproximativ un sfert este alcătuit din particule evazive a căror natură este necunoscută. Prin urmare, oamenii de știință nu încetează în eforturile lor de a concepe tot felul de metode pentru a le captura.
Publicitate
Motorul Miranda este planificat să fie utilizat în prima etapă a rachetei Antares 330 a Northrop Grumman, precum și într-un vehicul de lansare (MLV) pe care ambele companii îl dezvoltă în comun.
Antares 330 este proiectat pentru a transporta mai mult de 10 tone de sarcină utilă către Stația Spațială Internațională, în timp ce MLV va putea lansa 16 tone de marfă pe orbita joasă a Pământului.
Publicitate
Potrivit publicației experților, aproximativ 460 de mii de decese între 1999 și 2020 pot fi direct legate de centralele electrice pe cărbune, dintre care majoritatea au avut loc în primii opt ani ai perioadei, iar dintre 10 dintre aceste centrale, fiecare a fost responsabilă pentru cel puțin cinci mii de decese.
Trebuie remarcat faptul că contactul cu particulele de cărbune PM2, 5, care sunt mici poluanți atmosferici eliberați prin arderea cărbunelui, are un risc de mortalitate de peste două ori mai mare decât particulele de PM2, 5 emise din alte surse.
Cercetătorii au subliniat că cărbunele au fost tratate anterior pur și simplu ca un alt poluant atmosferic, dar s-a dovedit că contribuția sa la mortalitate a fost serios subestimată.
Publicitate
În noiembrie, a apărut în apele cristaline ale Oceanului de Sud. Aparent, în curând va înceta să existe sau va continua să plutească încă câțiva ani.
Potrivit experților, bucata de gheață, preluată de curenții oceanici, va înota în Marea Scoției. Dacă această prognoză este confirmată, riscă să dispară complet.
Publicitate
Copacul a căzut în după-amiaza zilei de 28 noiembrie și a fost ridicat după 5 ore înlocuind cablul rupt. Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, rafalele de vânt au ajuns la 9 metri pe secundă.
Potrivit CBS, serviciul Parcurilor Naționale se îndoiește că molidul va fi salvat și nu a reușit încă să-i evalueze starea. Cu toate acestea, iluminarea luminilor pomului de Crăciun programată pentru joi este încă aprinsă.
Publicitate
Containere terifiante pot fi văzute pe țărmurile Golfului Mexic. Ei îngrozesc chiar și oamenii de știință. Vizitatorii plajei sunt sfătuiți să fie atenți și să nu încerce să deschidă aceste sticle.
În recipientele descoperite există ierburi, unghii, păr sau „fluide umane”. De regulă, astfel de sticle au fost folosite în Marea Britanie, unde în secolele XVI-XVII se credea în existența vrăjitoarelor și posibilitatea de a trimite afecțiuni cu ajutorul conspirațiilor magice.
Publicitate
Viața prosperă în prezent pe planeta noastră bogată în oxigen, dar Pământul nu va fi întotdeauna așa, conform predicțiilor oamenilor de știință publicate în Nature Geoscience. Cercetătorii cred că, în viitor, atmosfera planetei ar putea deveni din nou bogată în metan și săracă în oxigen.
Publicitate